Praktisch

Of je nu kiest voor een thema-speurtocht, een natuurbingo of een speurtocht met verrassing, hier lees je hoe het allemaal in zijn werk gaat!

01

Veilig betalen

Je kunt je speurtocht makkelijk en veilig betalen met Ideal, Giropay of
Bancontact.

02

Direct printen

Na betaling ontvang je de speurtocht direct in je mailbox. Even printen en je kunt op pad!

03

Vanaf je telefoon

Geen printer? Geen probleem! De speurtochten zijn goed leesbaar vanaf je telefoon.

Veel gestelde vragen

Betaling

Loop je een speurtocht met verrassing? Koop dan voor elk kind apart een speurtocht. Bewaar de mail die je na aankoop ontvangt goed, want dit is je aankoopbewijs. 1 betaalde speurtocht = 1 beloning bij het eindpunt. Let op: je krijgt hoge korting als je twee of meer dezelfde speurtochten bestelt!

Voor de overige speurtochten geldt dat je samen één speurtocht kunt lopen.

Je kunt je speurtocht  tot 300 dagen na aankoop downloaden en printen.

Op digitale producten van Ontdek Schouwen-Duiveland geldt geen recht van retour. Annuleren van reeds uitgevoerde en geleverde bestellingen is daarom niet mogelijk.

Je kunt met Ideal, Giropay, PayPal of Bancontact betalen.

Kortingscodes kun je onder andere ontvangen als je @ontdekschouwen-duiveland tagt in je social media berichten. Je vult je code in op de afrekenpagina.

Route

De routes die je loopt met je kinderen zijn duidelijk aangegeven op de speurtocht zelf en/of op een bijgevoegd blad. Ook kun je de Komoot wandelapp gratis downloaden en de route navigeren. 

Alle routes hebben een vertrekpunt. Altijd wordt aangegeven waar je het beste kunt parkeren.

Bij elke speurtocht is de afstand weergegeven. Reken zelf uit hoelang je over de afstand denkt te doen en vergeet niet de extra speur- en speeltijd mee te rekenen.

In de meeste gevallen kan de hond aangelijnd mee. Op het strand mag de hond op bepaalde tijden lekker los rennen. Let op dat hij niet in natuurgebieden aan je ontglipt, want dat is reuze zielig voor o.a. jonge hertjes, reekalfjes en broedende vogels.

Bij de beschrijving van elke speurtocht op deze website, is vermeld om welk soort pad het gaat. Over het algemeen geldt dat een kinderwagen prima mee kan, behalve misschien op paden met mul zand.

Het startpunt wordt vermeld op de routebeschrijving. Daarnaast kun je de gratis Komoot wandelapp downloaden. Eke route heeft namelijk een naam. Zoek deze route op en navigeer makkelijk naar het startpunt.

Verrassing

Nee, een speurtocht met verrassing kun je niet altijd lopen. De verrassing kan alleen aan de kinderen worden uitgedeeld tijdens de openingstijden van de betreffende locatie. Om teleurstellingen te voorkomen, check je dus het beste van te voren of de zaak wel open is. Bij de beschrijving van de speurtocht op deze website vind je meer informatie over de openingstijden.

De kinderen kunnen de pagina met QR-code en hun volledige naam inleveren bij de balie van de betreffende zaak. Ook volstaat het om de bevestigingsmail te laten zien die je hebt ontvangen in je mailbox na betaling. Hierin staat hoeveel speurtochten je hebt aangeschaft.

De speurders ontvangen de  verrassing als het ingevulde blad is ingeleverd en/of de bevestigingsmail is getoond.

Let op: één beloning per betaalde speurtocht (30 % korting bij twee of meer dezelfde speurtochten).

Per ingevulde speurtocht krijgen de kinderen een verrassing. Dus ja, voor elk kind koop je apart een speurtocht. Je krijgt korting bij aankoop van twee of meer speurtochten.

Speurtocht

Neem een potlood of pen mee om de speurtocht in te vullen. Denk ook aan eten en drinken. Kies je ervoor om de speurtocht vanaf je mobiel te lopen, neem dan ook een vel papier mee. Hierop kun je de oplossing schrijven.

Nee, de speurtochten zijn verbonden aan bepaalde routes. Vragen, opdrachten en aanwijzingen zijn gekoppeld aan wat er op de route allemaal te zien en te beleven valt.

Nee, er is geen gids. Je loopt de speurtocht op je eigen tijd en in je eigen tempo.

Bij elke speurtocht zit een beknopte handleiding van 1 A4. Op de speurtochten zelf zijn ook aanwijzingen te lezen.

Ben je met vakantie? De meeste recepties van de lokale vakantieparken hebben een printservice. Vaak vragen ze of je het document naar hen kan mailen, zodat zij het voor je kunnen printen. Lukt dit niet, dan kan de speurtocht tegen vergoeding ook afgeleverd worden bij ons pick-up point in het centrum van Renesse.

Ook kun je ervoor kiezen de speurtocht op je mobiel te lezen.

Bingokaarten zijn heel geschikt om vanaf een smart phone in te vullen. Maak een screenshot van de kaart en sla deze op als foto. Bewerk deze foto met de markeerstiften om alle gevonden voorwerpen en dieren  af te vinken. Voor de overige speurtochten geldt dat ze goed leesbaar zijn vanaf je telefoon. Het puzzelwoord invullen is wel lastig op een klein scherm, dus het beste neem je een pen en velletje papier mee.

Loop je een speurtocht met verrassing? Laat dan bij de balie van het eindpunt je bevestigingsmail zien. Deze mail heb je ontvangen na betaling van de speurtochten. Als je ‘m toont, weten ze bij de balie hoeveel beloningen ze mogen uitdelen!

De meeste speurtochten zijn tussen de 4 en 10 pagina’s.

Klantenservice

Via de whatsapp button kun je mij een berichtje sturen. Ook kun je het contactformulier invullen op de contactpagina.

Je kunt contact opnemen via nummer 06-41385856 (op werkdagen tussen 10-15 uur).

De speurtochten zijn met veel zorg en aandacht ontwikkeld. Regelmatig lopen we de tochten zelf om te kijken of alles nog klopt. Mocht je toch een foutje in een speurtocht ontdekken, laat het mij dan weten! Je kunt een berichtje sturen via het contactformulier op de contactpagina. Hartelijk dank alvast! 

Veiligheid

Natuurlijk ben je voorzichtig en laat je de kinderen tijdens een speurtocht geen gevaarlijke dingen doen. Let onder andere goed op bij water, klimbomen en dieren.  Smeer de kinderen goed in en zorg op tijd voor wat te drinken op hete dagen. Sluit een wandeling in de natuur altijd af met een  tekencheck.

Sommige speurtochten bevatten fysieke challenges. Let zelf goed op of jouw kind motorisch sterk genoeg is voor deze opdrachten. Pas de opdracht aan als dat nodig is.

De kleine, zwarte Shetland pony’s kun je meestal wel aaien, maar wees voorzichtig en ga niet tussen de pony’s in staan. Blijf sowieso uit de buurt van deze pony’s als je je hond bij je hebt, want ze vinden niks zo leuk als met zijn allen achter een hond aan rennen. Houd voldoende afstand (30 meter) van runderen, wilde pony’s en zeehonden. Uiteraard weersta je de verleiding de dieren te voeren, want hier kunnen ze ziek van worden.

nl_NLNederlands
Chat openen
1
Hallo 👋
Mijn naam is Elzelien. Hoe kan ik je helpen?
Hallo 👋
Mein Name ist Elzelien. Wie kann ich Ihnen helfen?