Speurtochten Schouwen-Duiveland: op pad met de kids!

Ben je met je gezin op vakantie in Zeeland en is het een dagje geen strandweer? Of wil je gewoon samen met de kinderen de prachtige natuur verder verkennen? Loop dan eens samen een speurtocht op Schouwen-Duiveland! Je hoeft niets voor te bereiden. Het is een kwestie van printen (of mobieltje mee) en gáán.

Samen speuren op Schouwen-Duiveland

Natuurlijk ga je naar het strand als je met je kinderen op vakantie bent op het schitterende Schouwen-Duiveland. Lekker schelpen zoeken of samen zandkastelen bouwen. Maar het eiland heeft nog zoveel meer te bieden! Wat dacht je van prachtige bosmeertjes, stoere torens en slingerende duinpaadjes? Of oog in oog komen te staan met een hert, een wilde pony of een zeehond?

Om al dit moois met je kids te ontdekken kies je voor een speurtocht op Schouwen-Duiveland. Een speurtocht op Schouwen-Duiveland is een wandelroute en speurtocht ineen. Je krijgt een routebeschrijving én opdrachten mee. Zelf hoef je alleen de speurtocht te printen of af te halen bij het pick-up point in Renesse. Ook kun je de speurtocht goed vanaf je mobieltje lezen. Neem dan wel een notitieblaadje en een pen mee. 

Welke speurtochten voor Schouwen-Duiveland zijn er?

Op dit moment biedt deze website vooral speurtochten voor het meest geliefde gebied van Schouwen-Duiveland: de Kop van Schouwen. De vraag ‘hoe ver is het nog?’ zul je zeker niet horen, want op elke route is er wel iets bijzonders te ontdekken. Denk aan hutten, dieren, bunkers, torens, speeltuinen en nog veel meer!

Het idee is simpel: jij geniet van een fijne wandeling terwijl de kinderen aan het speuren zijn. Er zijn bingokaarten, puzzeltochten én themaspeurtochten. Wil je de mooiste plekjes van het eiland ontdekken en neem je zelf wat lekkers mee? Kies dan voor een ‘speurtocht puur natuur’. Een ‘speurtocht met verrassing’ kies je als je graag ziet dat de kleine speurders beloond worden met een lekkernij. Wil je al speurend een leuk stadje ontdekken, kies dan voor een ‘speurtocht cultuur’. Houd de site in de gaten, want er komen voortdurend nieuwe speurtochten bij!

Leren over natuur & cultuur

Tijdens het speuren leren de kinderen allerlei leuke weetjes over de cultuur en natuur van Schouwen-Duiveland. Daarnaast worden ze fysiek uitgedaagd en mogen ze best een beetje vies worden natuurlijk!

Schouwen-Duiveland ontdekken met een speurtocht

Ga je mee naar buiten?

Meer blogs

nl_NLNederlands
Chat openen
1
Hallo 👋
Mijn naam is Elzelien. Hoe kan ik je helpen?
Hallo 👋
Mein Name ist Elzelien. Wie kann ich Ihnen helfen?